Jejudo, som at leve på en vulkan

Turistkort over Jejudo

Jejudo (Chejudo)

(28-30. juni)
Jejudo er den vulkanske ø, som ligger ca. 70-80 km. syd for den koreanske halvø.
Jejudo er ca. 73 km. lang og 41 km. bred, og er opstået for mellem 700 og 1.200 tusinde år siden, ved et undersøisk vulkanudbrud, og senere blev øens største bjerg, Mt. Hella til ved endnu et vulkanudbrud.
Mt. Hella er næste 2 km. høj, og resten af øen består af mørke, vulkanske sten og frugtbar jord som er opstået af den vulkanske aske, Mt. Hella udspyede.

Opholdet på Jejudo

De første tre dage i Korea, var vi gæster på Chontae-ordenens tempel. Templet ligger et lille stykke udenfor Jeju by, og hver aften kommer en del byboer op til templet for at meditere. Meditationen, som varer ca. fem timer, foregår siddende i skrædderstilling, eller lotusstilling for de indfødte, der ikke er så stivbenede som os vesterlændinge.

Lidt historie

Der knytter sig en lille, sjov historie til Jejudo. Før i tiden var Jejudo et sted hvor fine folk, som havde forbrudt sig mod loven, blev deporteret til. Da mændene i de fine familier ikke var vant til at lave noget, var det kvinderne der skulle arbejde. En stor del af arbejdet bestod i perledykning. Derfor er der mange kvindlige perledykkere på øen.
Der er mange enlige kvinder på Jejudo, da fattigdom i efterkrigstiden gjorde at mændene ofte blev sendt til Japan for at arbejde, men mange af de mænd der drog til Japan »glemte« desværre at komme hjem igen, så er du ungkarl og gerne vil giftes, så rejs til Jejudo.

Fotografierne

Vi besøgte forskellige steder under vores ophold på Jejudo, og du kan se billeder fra bl.a templet hvor vi boede, Hallim park, en botanisk perle med over 1 mio. besøgende hvert år, Ssangyong cave som er en drypstenshule med en legende knyttet til. Du kan også se billeder fra Folk Village hvor livet leves som for mange hundrede år siden.

Mere viden om Jejudo

http://museum.jeju.go.kr/new/eng/
http://wiki.galbijim.com/Jeju
http://www.lifeinkorea.com/travel2/cheju/

Valid xhtml   Valid css

Billeder

Templet og byen Hallim Park Ssangyong Cave Sten og bonsai Vandfald Bija-rim Ilchul Bong Folk Village Sangumburi